divendres, 4 de febrer del 2011

Pràctiques, capítol 1: Que comenci la llegenda!

Després d'uns mesos amb el blog abandonat, el reprenc amb motiu d'un fet que s'ho mereix: Abel comença les pràctiques i escriu així el primer capítol de la història que el portarà algun dia a convertir-se en una llegenda i donar xerrades a la facultat i al Col·legi de Periodistes on explicarà als estudiants que ell també va començar sent un pringat. Bé, això pot quedar una mica lluny, però no és res comparat amb el meu objectiu de convertir-me un dia en Comte de La Mola.

La primera lliçó ja l'he obtingut abans i tot de posar els peus a TV3, bé de fet és la que té qualsevol català amb dos dits de seny: RENFE és la peste del oeste. Per culpa de ves a saber què, s'ha estat parat com un quart d'hora mentre jo veia avançar el rellotge i sofria... i sofria... Bé, arribats allà amb 10 minuts de marge per arribar a TV3, que està a 20 minuts a peu de l'estació. I el pitjor és que no sabia com arribar-hi, així que he hagut d'anar preguntant... En fi, he arribat, però in extremis total, dos minuts més i ja entro tard. Així que a partir d'ara cotxe, ja que podem usar el parking de TV3... perquè si no, em passaré 5 hores al dia només anant amunt i avall.

Bé, un cop arribats a l'escena, Moro-man (acudit produït per l'abreviació del seu cognom i nom com a nom d'usuari XD) ens ha explicat el funcionament dels dos progames principals que usarem: un editor de vídeo al que anomenen (i anomeno) "la Vaca" pel simple motiu que l'icona és una vaca i... una mena de cosa rara que vincula els vídeos a les escaletes. Anyway, el missatge principal ha quedat claríssim: Compte amb el que toquem o ens podem carregar la feina dels altres!

La fase culminant ha estat la visita al plató del TN, on tenen càmeres de veritat i no aquelles relíquies de la Guerra Freda que hi ha a la facultat. Hem tingut l'oportunitat d'asseure'ns a la taula del Pellicer i sentir-nos importants, abans que ens enviessin a les respectives seccions a tenir un primer contacte amb la gent. També es veu que per allà rondava ni més ni menys que Robert De Niro i una actriu de la qual no recordo el nom, que estaven rodant una peli! Jo no l'he vist, què hi farem :(

Bé, si a aquestes alçades no ho sabeu, jo baixo del tren a Sant Cugat... espera, no, això era abans. Vull dir que jo faig les pràctiques a El Medi Ambient, programa que avui m'he enterat que té la important missió de servir de "coixí" per canviar l'atrezzo entre el TN Comarques i el TN "normal". No sé si hauria de sentir que estic en un projecte important o que servim per fer temps... Anyway, veig que em dedicaré a redacció, edició de vídeo (aquella cosa que vaig perjurar a 1er de la carrera que no m'hi dedicaria mai), traducció (en quin mal moment se m'ha acudit de dir que sí, que domino l'anglès...! Me and my big mouth, ara em menjaré totes les traduccions) i que podré anar "d'excursió" (de rodatge). Una mica de tot, que està bé.

Primera impressió de les pràctiques, doncs: TV3 em posa. A veure si es manté.

1 comentari:

  1. Ohhh super-special-awesome!! Veig que tindràs moltes anèdcotes que explicar. Substituixes l'Avid per La Vaca, però saps que l'odiaràs també... ja aniràs explicant! I a veure quant de famosillo coneixes!
    Molta sort, duelist!

    ResponElimina