divendres, 12 de març del 2010

Grans pelis: Como perros y gatos


Hi ha pelis tan grans que un no es queda tranquil si no comparteix l'experiència que li han causat... "Como perros y gatos" (segur que es van passar dies sencers tancats en una habitació per triar el títol) és una d'elles... En fi, jutgeu vosaltres mateixos.

La peli tracta d’uns gossos equipats al més pur estil James Bond que intenten evitar una conspiració mundial per part d’uns gats que volen dominar el món. El capo (típic gat blanc i pelut) vol crear una fórmula química per fer que tots els humans tinguin al·lèrgia als gossos, i així instaurar la seva hegemonia com a animals de companyia.

Us heu recuperat? Vale, anem a detallar:

El gos protagonista (Lou) va a parar a casa d’un científic boig que està creant una fórmula per evitar l’al·lèrgia als gossos. El capo felí (Sr. Picarols... com es vol fer respectar com a dolent amb aquest nom?) vol aconseguir la fórmula per invertir-la i crear l’efecte contrari: que tots els humans tinguin al·lèrgia als gossos. Abans de continuar, cal deixar clar que aquest gat està completament boig, per si no ho havíeu notat.

L’equivalent caní de la CIA envia a un grup d’agents per protegir la casa del grup dels gats. El millor és un que viu en un laboratori subterrani camuflat com una paperera (brutal). Destaquem també el jefe dels gossos perquè és l’únic a part del prota que farà alguna cosa de profit a posteriori.

Els gats envien a un blau rus (raça felina per als no entesos) per robar la fórmula (aquests yankis... fins i tot a una peli d’animals els russos han de ser els dolents). El millor és que parrrla amb accent rrrus i va arrrmat fins a les urrrpes amb tota mena d’explosius i un boomerang (... S'accepten apostes sobre què bebia el guionista mentre escrivia... jo dic que una ampolla de whisky, com a mínim). Després d’una lluita trepidant amb el Lou i el jefe gos, el gat perd de la manera més trista i patètica: obren la porta de la casa de cop i el deixen fet una moqueta.

Més tard, el Lou fot un estropici al laboratori del profe mentre juga a pilota. Trenca totes les potingues químiques i per pura chiripa se salva la fórmula correcta, amb la qual cosa li estalvia al profe la feinada d’anar provant una per una. En assabentar-se d’això, el Sr. Picarols posa en marxa el seu pla últim: s’apodera de la fàbrica del seu amo mentre la seva màfia captura la familia del Lou, llavors envia una gravació a la CIA canina exigint-los la fórmula com a rescat.

Aquí ve un tros realment brutal de la peli: el Lou i el jefe gos agafen una mena de vehicle futurista (semblant al tren d’una muntanya russa) que, segons el jefe gos, va a 190 m/s... jo no sé si al guionista li van ensenyar factors de conversió, però això són 684 Km/h... i sense esvorancs! I encara els diuen que poden treure el cap per la finestra! Aquí el guionista ja anava molt, MOLT begut...

Així, sense desintegrar-se pel camí, arriben al que seria el Consell de Seguretat de la ONU (amb cartellets indicant els països i tot!), on gossos de tots els països s’han reunit per decidir què fan, entre ells un pastor alemany que m'encanta quan diu “nein!” Total, que decideixen que a la família humana els donin pel sac, perquè està en joc el futur de tots els gossos. Tot molt semblant al funcionament real de la ONU, vaja.

Com era d’esperar, el Lou s’emporta la fórmula i acudeix a pagar el rescat, com no, en un port solitari i de nit. Aquí apareix la fèmina del grup, que ha posat un localitzador a la limusina del capo dels gats, i juntament amb el Lou i el jefe gos van a la fàbrica on el Sr. Picarols està fabricant a nivell industrial la fórmula d’al·lèrgia als gossos. I atenció aquí: Planeja escampar-la per tot el món amb l’ajuda d’un exèrcit de “camarades” ratolins infectats... que han s’actuar seguint les instruccions d’un manual vermell. Més referències antisoviètiques, sisplau?

Fent l’imbècil, un dels gats (crec recordar que era el propi Sr. Picarols) cala foc a la fàbrica, que explota mig minut després que els humans hagin pogut sortir sans i estalvis. Llavors apareix el jefe gos arrastrant el Lou, que tu ja saps que està perfectament pro el prota no. Acaba tot molt maco, amb el Lou vivint feliç amb la seva família humana i els 00guau com a amics.

Us ha agradat? La voldríeu veure? Bé, doncs... sapigueu que la tinc gravada en DVD! Per cert, sobre la imatge de la peli: el blanc és el grandíssim Sr. Picarols i el gos en primer pla és el Lou.

2 comentaris:

  1. Abel....
    crec que no tenim el mateix concepte del que és una bona peli.

    ResponElimina
  2. Marta, quan deia "una bona peli" era una manera de dir XD La seva grandesa recau en els litres de whisky que devia portar el guionista mentre l'escrivia.

    ResponElimina