divendres, 12 de març del 2010

La falsa civilització

http://zeusinmemoriam.blogspot.com/

El cas que presenta el blog que enllaço és només un dels molts que tenen lloc. Zeus era un cadell de gos que va ser sacrificat al CAAC (Centre d'Acollida d'Animals de Companyia) de Barcelona sense necessitat i quan havia rebut una petició d'adopció.

Qualsevol que hagi tingut animals de companyia sabrà que cadascún té el seu propi caràcter, la seva pròpia vida. Sacrificar un animal no és com arrencar una flor pensant que n'hi ha moltes d'iguals. És acabar amb una vida única i amb un ésser capaç de sentir.

No he conegut Zeus, però veient les fotos, llegint la "carta de un perro muerto" que hi ha en aquest blog i pensant que tenia una vida pròpia que va ser tallada injusta i innecessàriament, m'he sentit molt trist. I més en pensar que això no són casos aïllats i haver de reconèixer un cop més que, més enllà de la bombolla en què vivim els qui aconseguim ser feliços, el món és un lloc horrible indigne de ser anomenat "civilització".

4 comentaris:

  1. No he llegit la carta que has anomenat al teu escrit, però el tema gosseres o centres d'acollida és molt complicat i injust la majoria de les vegades.

    El problema és que hi ha massa animals per masses poques places i massa pocs voluntaris. I el problema de que hi hagi massa animals és per culpa de la irresponsabilitat de les persones. Quanta gent a comprat un gosset per capritx? Quante gent compra el típic cadellet adorable de l'aparador d'una botiga perque el seu fill el volia?, i així tants casos de pobres bèsties que acaben en mans d'uns que són més bèsties que ells mateixos.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord que en primera instància la culpa és de les persones irresponsables que compren animals i després els abandonen, però també crec que s'haurien de millorar les instal·lacions dels centres d'acollida i posar facilitats a les protectores perquè els animals que desgraciadament hi arriben puguin estar en unes condicions dignes.

    ResponElimina
  3. Jo també estic d'acord en el que dius, però la majoria de vegades el problema és la falta de diners que pateixen aquests centres T_T

    ResponElimina
  4. Per això crec que s'hi haurien d'invertir més diners, clar.

    ResponElimina